Badalona Es Mostra

Sota aquest eslògan, arrenca un any més el cicle de teatre amateur de la nostra ciutat.  Una ciutat amb  una gran tradició teatral, que aposta pel teatre com a expressió cultural i eina de transformació social.  Art en Acció, encara que som una escola jove, som ja un referent en aquesta tasca de creació cultural i  som participants regulars d’aquesta mostra que uneix a tots els que sentim estima  i passió pel teatre. Benvingudes totes les mostres de suport a la cultura en general i a les arts escèniques en particular. Segur que tots hem sentit a dir que la cultura està poc recolzada i valorada. Iniciatives com aquesta son el cop de mà a l’espatlla que ens ajuda a seguir fent la nostra tasca, amb més il·lusió si cab.

L’obra que ART EN ACCIÓ va triar per representar dins d’aquesta mostra es una aposta per entrar en el món de les sempre difícils relacions humanes.  Aquest cop ens hem submergit en el cinema i hem descobert la riquesa d’autors que han escrit magnífics guions al voltant d’aquesta temàtica.

Així ha nascut  EL CAFÉ DE LOS SECRETOS. Una obra que utilitza les paraules de grans autors i directors  que han portat les seves obres al cinema. Grans del cine, com Benedetti, Isabel Coixet, Elvira Sastre, Tennessee Williams, Christopher Hampton, Mariano Mucci, Carlos Vermut i el gran Woody Allen. Avui nosaltres hem utilitzat aquests diàlegs que son un exemple de fins a quin punt, amb poques paraules es pot dir molt.

En una cuidada posada en escena, els alumnes de Montse Bañolas han demostrat que en el teatre, no hi ha mai dues representacions iguales, ja que el text, no ho es tot en una obra.

“EL CAFÉ DE LOS SECRETOS” es una obra d’escola. En ella es combinen una sèrie de sensacions que nomes es poden veure en un Café amb vuit personatges molt especials i un cambrer molt observador que es converteix en testimoni, protagonista i còmplice dels secrets que es viuen entre les quatre parets d’aquest singular cafè.  Relacions humanes plenes d’amors, desamors, declaracions, frustracions, histories, passions plenes de plasticitat  i mostrades per aquest grup que ha aprés a dominar els silencis, la poesia, la paraula ….Un bon treball de conjunt i una bona direcció.

Volem destacar que enguany s’ha afegit al Badalona es mostra 2019, un espai teatral que per nosaltres i per a molts ha estat una agradable descoberta. Estem parlant de la sala d’actes de l’Institut Pompeu Fabra de la nostra ciutat i que es un autèntic teatre. Una sala que reuneix moltes possibilitats, amb un bon aforament i una caixa escènica que ens va enamorar.

Estem molt contents del públic que ens va acompanyar, tot i que el lloc era totalment desconegut per a molts dels assistents, ja que no forma part de les sales de teatre que es coneixen a Badalona.  També volem destacar que ens vàrem sentir molt ben tractats en tot moment per el director i personal del Institut.

Davant de tot això, només podem dir que va ser una tarda rodona de teatre i que esperem que sigui un pas més i puguem repetir.  Visca el teatre!

Un comentari

Els comentaris estan tancats