Hem mostrat tot allò que portem dins

Ho hem fet durant  aquesta última setmana.  Tardes plenes de “caliu”. El mercuri pel núvols i la resposta tant del públic com dels artistes immillorable.

 En la primera tanda  teatral, dues obres ben diferents van obrir les Mostres de Juny d’ART EN ACCIÓ.

“EL CAFÉ DE LOS SECRETOS” es una obra d’escola. En ella es combinen una sèrie de sensacions que nomes es poden veure en un Café.  Relacions humanes plenes d’amors, desamors, declaracions, frustracions, histories, passions plenes de plasticitat  i mostrades per aquest grup que ha aprés a dominar els silencis, la poesia, la paraula ….Un bon treball de conjunt i una bona direcció.

Amb “ANIMALES SALVAJES”, la proposta pujava de nivell.  Tant la Nuri,  com la Esther, el Marc i el Victor van treure un Excel·lent.  Cal molt de ofici per carregar-se a l’esquena  el personatge i no treure-se’l  en els vuitanta minuts que dura l’obra.  Les tensions entre els personatges es palpaven.  Es veien molt naturals.  El públic va gaudir de una gran interpretació de una obra de les que ja es consideren grans de per sí.  ART EN ACCIÓ sent  molt d’orgull  per l’alt nivell aconseguit.  Estem davant d’un projecte que s’ha de donar a conèixer a altres públics.

Entre setmana i per fer-ho més fàcil pels pares hem pogut veure les mostres dels grups Infantil i Juvenil amb dues propostes pròpies que han servit per mostrar el que aquests petits grans actors mostrin el que han estat treballant.

“LOS LADRONES DEL TIEMPO” es un conte amb el que els més petits d’ART EN ACCIÓ van trepitjar l’escenari, una experiència que sempre imposa, fins i tot als adults.  Per això i per el molt graciosos que van estar, se’ls ha de disculpar alguns moments de discontinuïtat.   Aquest es un grup força nombrós, amb 14 nens i nenes, que van treballar força disciplinadament tant a l’actuació com en els preparatius del vestuari que era molt fresc i divertit.   Els pares sempre son un públic fantàstic, que premia sonorament tot allò que fan els seus fills.  En aquest cas, es per que s’ho mereixien.  El que tothom sortís content es el millor final de curs possible.

El grup d’ART EN ACCIÓ JOVE ens va presentar un retrat d’una realitat que els es propera. L’obra que ells mateixos van posar-li el nom de MUCHO POR DECIR tracta un cas de bullyng escolar, on es poden veure tots els personatges implicats:  El “profe”, la agredida, els agressors, els que riuen les gracies i en son còmplices, els que no veuen bé que passi això, el xivato, i els pares que no poden amb l’adolescent rebel.    Tot molt ben explicat en una obra de trenta minuts i un munt d’escenes on es van succeint aquests episodis fins arribar a la resolució del conflicte.   Un gran treball de tot aquest grup, que s’han muntat la seva pròpia historia, per que tenen molt a dir.

La representació de “ENCUENTROS CON-SENTIDOS” va elevar la temperatura de la sala d’actes de La Colina, ja de per sí molt calenta.  Un dels grups d’Art En Acció va posar picardia sobre l’escenari  amb aquesta obra de producció pròpia on les fantasies eròtiques  de un grup de persones que fan un tractament de teràpia de parella, centren la temàtica de l’obra.   Amb tot aixo i una bona dosis d’humor, varem aconseguir que el públic s’ho passes bé i rigués una bona estona.   De tant en tant una mica de bogeria no fa mal.  Recomanable.   Tots podeu tenir una experiència amb “El Maestro”.  Només us cal que demaneu cita prèvia.

Ara restem a l’espera de l’última mostra, que serà “LA CASA DE BERNARDA ALBA”   L’estem posant a punt.  Quan la tinguem “visitable” us avisarem.

Bon estiu a tots i ens retrobem al setembre amb mes dosis de Teatre. Aquest “medicament” es crònic i no es pot abandonar mai.