Lorca, que te quiero Lorca

Camp, vida, sang, terra…..   Olors, colors , emocions…

Tot això combinat forma part d’aquest espectacle teatral de poemes dramatitzats de Federico García Lorca, acompanyats de la música en viu del guitarrista Miguel Mas i una molt aconseguida escenografia.  Els poemes de Lorca ens transporten a un a un altre temps,  i ho fa a través de una historia, un sentiment, una emoció…
Aquesta composició de poemes  permet retrobar la sensibilitat i la  passió sobre l’ escenari.

lorca que te quiero lorca - escena

El Teatre LA COLMENA de Santa Coloma de Gramanet,  va seleccionar aquest espectacle  en el que és el gran poeta i dramaturg andalús qui parla. I no una vegada sinó tres. Tres representacions fetes el passats 25,26 i 27 de Gener coincidint amb l’aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat de Badalona.  També volíem ressaltar  l’ importància de mantenir viva la Memòria Històrica que lluita per aconseguir la identificació de tots aquells que van ser afusellats  i injustament silenciats, com van fer amb ell.  Es per això que la veu de Lorca no pot callar. Ell ens parla en cada poema de un mon carregat de hipocresies i estigmes socials, i ell això ho va viure  intensament, copsant cada detall, i posant-li el mot mes escaient a cada moment.

Novament, igual que va passar en la seva estrena en el Centre Cívic La Colina, i en les anteriors representacions a les entitats Andalucia en Cataluña i Casa de Cuenca,  aquesta obra ha generat gran quantitat de comentaris positius, ja que hem aconseguit recrear l’univers lorquià amb gran fidelitat, arribant fins a un públic heterogeni que va sortir molt satisfet.

Ha sigut un cap de setmana intens, preciós, emotiu. Aquest projecte ens ha enamorat, i ens hem quedat amb ganes de més.

Enhorabona a tots els participants . Gràcies a tots els que heu vingut a compartir amb nosaltres aquest petit homenatge a Lorca i moltes gracies una vegada més a La Colmena per seguir confiant en ART EN ACCIÒ.

Perquè no oblidem. Mai.
Pels nostres avis i àvies.
Per vosaltres. Per nosaltres.
Lorca va parlar.