La Gran Aventura. Casal d’Estiu de Teatre

ESTEU PREPARATS PER PASSAR UN ESTIU PLE D’AVENTURES
AL NOSTRE CASAL D’ESTIU DE TEATRE?

Casal d'Estiu de Teatre

Us proposem el Casal d’Estiu “La gran Aventura del Teatre”, on mitjançant l’expressió artística i el joc teatral, podrem aprofundir en el desenvolupament de les habilitats artístiques, personals i socials dels infants.

El teatre s’ens presenta com un dels millors instruments per desenvolupar l’instint creatiu que tots posseïm, grans i petits.

Ser creadors ens fa ser autèntics i espontanis, i ens permet evolucionar com a persones. La creativitat ens ensenya a potenciar les nostres habilitats i ens prepara per transformar la realitat que ens envolta.

D’ una manera lúdica, divertida i en grup portem a terme aquesta transformació.

Objectius

* Potenciar la creativitat i habilitats personals comunicatives i expresives dels infants.
* Reforçar la seva autonomia, autoestima i personalitat.
* Vèncer la timidesa i estimular la espontaneïtat.
* Enfortir la seva capacitat d’observar i d’escoltar.
* Augmentar la seva percepció i expressió corporal i de les emocions.

Metodologia

Creiem en el treball del formador com “observador” que acompanya a la formació de l’infant, mitjançant propostes adequades de jocs i exercicis.

L’infant desenvolupa les seves habilitats personals convertint-se en membre actiu del seu procés. El formador és el guía que incita, participa i motiva al canvi i a la transformació.

Expresant-nos de manera diferent, explorant emocions i sensacions, jugant amb els sentits, descobrint noves i divertides maneres de comunicar-se amb un mateix, i amb els demès.

Les estrategies a utilizar són:
*Dinàmiques de grup.
*El Joc
*Les tècniques teatrals.

Les dinàmiques de grup

Estimulen la creativitat , la emotivitat i el dinamisme.

Treballem en equips per enfortir la nostra capacitat de percepció, observació i empatia. La escolta activa, la resolució de conflictes i l’assertivitat ens permet vèncer la nostra timidesa i enfortir la nostra confiança.

En grup s’obre un espai segur on es dóna permís per expressar emocions, desitjos, pors, dificultats…, generant col.laboració i complicitat. És un atreviment lúdic, movilitzador i compromès.

El Joc

Fa que l’activitat sigui divertida. Implica entreteniment, descans, distensió.

És un prendre distància de les preocupacions i ocupacions, per començar a experimentar i a improvisar, potenciant d’aquesta manera la fantasia i la creativitat. Jugar fa que el sentit de l’humor esdevingui part del creixement personal.

Les Tècniques Teatrals

Fan possible la transformació. Ens ajuden a posar-nos i treure’ns la màscara. Màscara activa, que ens dóna ales. Màscara que ens dóna la llibertat de fer o no fer, de ser o no ser, adquirint rols diferents, en situacions diferents.

Descobrim qui som, qui no volem ser, i qui podem arrivar a ser. Utilitzem improvisacions on treballem les emocions, les sensacions, la veu, l’actitud corporal, la empatía i l’espai escènic.

Activitats que durem a terme:

Manualitats, tallers de plàstica, jocs d’aigua, jocs a l’aire lliure, dances, gincames… Totes elles adequades a les diferents edats dels infants del casal i utilitzant el Teatre com a eix principal.

Duració i Material

Del 26 de Juny al 28 de Juliol.
De 9:00h a 13:00h

L’únic material que necessitem en un principi som nosaltres mateixos, la nostra veu, la nostra expressió i la nostra personalitat. Aquest és el material més genuí i del que podem treure més partit.

A més a més, utilitzarem altres materials com pintures, murals, maquillatges i disfresses.

Preu del Taller

Per setmana: 50 euros.
Germans: descompte del 50%
Casal complert (del 26 de juny al 28 de juliol): 200 euros
Posssibilitat d’Acollida des de les 8:00h.
Possibilitat de sortida a les 14:00h.

A quí va dirigit.

Infants de 5 a 12 anys.

Com a eix principal treballarem el desenvolupament del joc teatral, individual i en grup, mitjançant eines com la música, les cançons, els colors, els contes que ens ajudaran en l’expressió corporal, l’ús de la veu, l’expressió de les emocions, i l’introducció a la creació de personatges.

Incorporarem la improvització teatral, un espai de joc i de màgia on podem ser tots aquells personatges que volguem, interactuant amb d’altres personatges i creant un espai d’iniciació a la interpretació teatral.

I tot això ho fem en un marc lúdic i de cohesió de grup.

Formadors. Qui som.

Montse Bañolas.

Estudia Interpretació a l’Escola de Teatre Nancy Tuñon. Es forma en dramatúrgia, Clown i veu amb Luis Molina i Carro de Baco. Fundadora de la Cia Bojos Pallassos i Suburb Teatre.
Com actriu ha participat en muntatges com “La casa de Bernarda Alba”, “Las criadas”, “Arsénico por compasión” o “Alícia en el país de las Maravillas”. Estudia Educació Social i Psicologia a la UNED. Complementa la seva formació en tallers de Control Mental i Risoteràpia amb Ramon Menal. Com animadora sociocultural conta amb anys d’experiència en el treball amb col.lectius amb discapacitats i en risc d’exclusió social.
És monitora d’oci i temps de lleure infantil i juvenil.

Toni Valle

Llicenciat en Psicologia per la UNED. Ha realitzat cursos com a dinamitzador de grups, motivació, creativitat, negociació, PNL i intel.ligència emocional. Realitza programa d’excel.lència com assessor per la Universitat Politècnica de Madrid. Es forma en Interpretació en Carro de Baco amb Xavi Villena. Veu en el Instituto de Especialistas en Periodismo Audivisual de Madrid amb Marisol del Valle. Solfeig, cant i piano en Centre Pallarés. Fundador dels grups musicals Casablanca i Habana Club. Participa com animador en Bojos Pallassos. Col.labora com terapeuta en l´atenció a famílies amb problemes d’addiccions i drogodependències. Ha impartit cursos de us de la veu. Col.labora en seminaris i grups de desenvolupament personal en ONG‘s. Actualment és assessor d’ empreses i formador de personal en atenció al client.

Contacte:

Telèfon: 616 28 90 99
correu: [email protected]
Fcbok: Art en Acció-Escola de Teatre
Twiter: @artenaccio

5s comentaris

  1. Jo el que dic és que són molt bona gent i molt bons professionals. En definitiva … amb la confiança necessària per recolçar aquesta proposta de casal. A jugar!!!

    1. Hola Rosa!
      L’adreça del lloc es la segúent:
      Centre Cívic La Colina.
      Plaça Rafael Campalans s/n
      Badalona.

      Qualsevol altre dubte aquí ens tens. I gràcies per l’interés.

Els comentaris estan tancats